Alkaen 18

Seuraavat sivut on tarkoitettu vain aikuisille. Sisäänkirjautumalla vahvistat, että olet vähintään 18-vuotias.

Kondomit

Uutiskirje

Kondomit 

Erittäin ohuet tai erittäin vahvat kondomit: unohtumattomiin kokemuksiin, suojaukseen ja jännittävään seksiin.

Näytä 1 - 7 7 kohdetta 1 - 7
Näytä 1 - 7 7 kohdetta 1 - 7

Kondomit ovat eräänlainen ehkäisyväline, jota käytetään yhdynnässä raskauden ehkäisemiseksi ja sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden riskin vähentämiseksi. Ne on valmistettu ohuesta, joustavasta materiaalista, ja ne asetetaan peniksen päälle tai emättimeen ennen yhdyntää.

Kondomien historia:

Kondomeja on käytetty vuosisatojen ajan, ja on todisteita siitä, että niitä käytettiin jo muinoin. Varhaiset kondomit valmistettiin materiaaleista, kuten eläinten suolistosta, nahasta ja pellavasta, ja niitä käytettiin pääasiassa estämään sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden leviämistä. Nykyaikainen kumikondomi keksittiin 1800-luvun lopulla, ja sen jälkeen sitä on kehitetty monin tavoin muotoilun ja materiaalin osalta.

Kondomityypit:

  • Lateksikondomit: Nämä ovat yleisimpiä kondomityyppejä, ja ne on valmistettu lateksikumista. Ne suojaavat tehokkaasti raskaudelta ja sukupuolitaudeilta, mutta öljyä sisältävät liukuvoiteet voivat vahingoittaa niitä.
  • Polyuretaanikondomit: Nämä kondomit on valmistettu eräänlaisesta muovista, ja ne ovat hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka ovat allergisia lateksille. Ne ovat myös tehokkaita raskauden ja sukupuolitautien ehkäisyssä.
  • Polyisopreenikondomit: Nämä kondomit on valmistettu synteettisestä materiaalista, joka muistuttaa lateksia, mutta ei aiheuta allergisia reaktioita joillekin ihmisille. Ne ovat tehokas keino ehkäistä raskautta ja sukupuolitauteja.
  • Naisten kondomit: Nämä kondomit asetetaan emättimeen ennen yhdyntää, ja ne suojaavat sekä raskaudelta että sukupuolitaudeilta.
  • Maustetut kondomit: Näissä kondomeissa on maustettu pinnoite, joka voi tehdä suuseksistä miellyttävämpää. Niitä ei kuitenkaan suositella emätin- tai anaaliseksiin, koska päällysteen sisältämä sokeri voi aiheuttaa infektioita.
  • Teksturoidut kondomitTeksturoidutkondomit: Näissä kondomeissa on harjanteita, kuoppia tai muita kuvioita, jotka voivat lisätä molempien osapuolten seksuaalista nautintoa.


Kondomien käyttö:

On tärkeää käyttää kondomeja oikein, jotta ne olisivat tehokkaita. Jos käytät kondomia, se on rullattava erektiossa olevan peniksen päälle ennen seksuaalista kontaktia. Sitä tulisi käyttää myös vesipohjaisten liukuvoiteiden kanssa, sillä öljypohjaiset liukuvoiteet voivat vahingoittaa kondomia. Ejakulaation jälkeen kondomi on poistettava huolellisesti ja hävitettävä roskiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kondomi on tärkeä keino ehkäistä ei-toivottua raskautta ja vähentää sukupuolitautien riskiä. Kondomeja on monenlaisia, ja jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa. On tärkeää käyttää kondomeja oikein ja johdonmukaisesti, jotta ne olisivat tehokkaita.

Kondomit anaaliseksiin

Kondomeja suositellaan myös anaaliseksiin, sillä ne voivat suojata sukupuoliteitse tarttuvilta taudeilta ja vähentää raskauden riskiä. On kuitenkin tärkeää tietää, että anaaliseksi voi rasittaa kondomia enemmän kuin emätinseksi. Siksi on tärkeää valita oikeanlainen kondomi ja käyttää sitä oikein.

Jos käytät kondomia anaaliseksiin, on tärkeää valita vahva ja kestävä kondomi, joka on valmistettu lateksista, polyisopreenista tai polyuretaanista. Maustettuja tai kuvioituja kondomeja ei suositella anaaliseksiin, koska ne voivat lisätä kondomin rikkoutumisriskiä. On myös tärkeää käyttää vesipohjaista liukuvoidetta, sillä öljypohjaiset liukuvoiteet voivat vahingoittaa kondomia.

Jos käytät kondomia anaaliseksiin, sinun on varmistettava, että sitä käytetään oikein. Kondomi on rullattava erektiossa olevan peniksen päälle ennen seksuaalista kosketusta. Sitä tulisi myös käyttää runsaan vesipohjaisen liukuvoiteen kanssa sen rikkoutumisriskin vähentämiseksi. Ejakulaation jälkeen kondomi on poistettava huolellisesti ja hävitettävä roskiin.

On myös tärkeää tietää, että kondomit eivät suojaa 100-prosenttisesti sukupuolitaudeilta ja että jotkin sukupuolitaudit voivat tarttua ihokosketuksen kautta. Kondomien käytön lisäksi on tärkeää harjoittaa turvaseksiä käymällä säännöllisesti testeissä sukupuolitautien varalta ja käyttämällä suuseksin aikana muita suojaustoimenpiteitä, kuten hammaspatoja.